Happy new year

Igar tog David & Dwayne upp pa deras tak i skyskrapan vi bor i och visade mig utsikten. Idag ar det nyarsafton och solen skiner. Ska mota upp ca 20 svenskar ikvall som jag ska fira med. Vi ska forsoka komma sa nara fyrverkerierna som mojligt, vilket blir en utmaning, for det ar ca 8 miljoner i sydney denna helg. Det ska skjutas 7 ton fyrverkerier pa 5 olika platser. Fyrverkerierna kostar Sydney ca 100 miljoner kronor. maste ju ses! Gott nytt ar gott folk :)
Harbour bridge och operahouse till vanster
pool
balkongen gar hela vagen runt, finns bastu och pool.
.
.
.
fina David & Dwayne som later mig bo hos dom over nyar.
alskar mina nya jeansshorts, kommer aldrig ta av mig dom tror jag.

Mellandagsrea

Mellandagsrea i sydney. Plus att dollarn är nere på 6.2 (!!) , sist jag var här låg den på 7,5. Ingen bra kombination. Så mycket jag shoppat idag har jag aldrig shoppat på EN dag förut.

Svart nyårskjol & linne. Hallsband, glasögon, ringar, hängsleshorts, svarta jeansshorts, glitterballeringaskor, t-shirt, linne. Jag måste nog söka hjälp för mitt shoppinghumör om ja ska stanna i sydney ett tag.


Allt och lite till

Bild

Darling Harbour

Streetdancare


Gränsbevakarna i australien

Gick genom säkerhetskontrollen lagom nervös för jag tänkte ta med mer snus än tillåtet & för lite andra saker gällande visumansökan. Går fram till mannen bakom disken. Han scannar mitt pass och rycker till. Kollar på mig. Kollar på sin skärm. Vänder sig om och säger åt en annan gubbe att hämta "security någonting". Kollar på mig igen och säger nått med att mitt pass inte går att scanna.

"Follow me" säger en "mig-kan-du-inte-lura-om-du-försöker-tant" med allvarlig blick. Shit, vafan har ja gjort nu? Svetten börjar rinna. Hon hänvisar mig till en bänk utanför ett kontor. Berättar att dom ska låna mitt pass en stund.

Väntade bara att inspelningsmänniskor från australienska gränsbevakarna skulle komma runt hörnet nu... Shit.

Mer svett & 10 minuter senare kommer hon ut: "we just need to ask you some questions about your farming". För att få sitt andraårs visum måste man farma 3 månader på sitt förstaårs. Puh, det har jag ju gjort tänkte jag! ( trodde dom hade grävt fram något värre om mig ) ...

Bara det att min hjärna blir blank och därmed kom jag inte på ett enda vettigt svar på hennes frågor. Vad hette farmen? Vad hette min chef? Vad hette företaget? Vad hette stället där jag jobbade? Vilket datum började ja & när sluta ja? JA KOM INTE IHÅG helt plötsligt!! Lät ju som om jag inte alls farmat utan betalt någon farmare för att han skulle signa att jag farmat. Noll koll.

Tillslut när ja höll på att bryta ihop så fråga hon om jag inte hade något kort på när ja farma? Bildbevis. Facebook. facebook saved my ass idag. Fick logga in på facebook genom säkerhetschefens dator och visa kort. Sen letade jag reda på mail från min chef som bevisade att jag fått lön från farmen.

En timma senare fick jag gå in i landet. Vågade inte utmana ödet mer och försöka smuggla in lite extra snus oxå. Så innan jag skulle genom nästa kontroll slängde (!) jag snus.

Det här händer ju bara mig. Jag var väl säkert en av tusen som dom dubbelkollar med.

Well well. Jag tog mig till David & Dwaynes lägenhet. Dom är supersnälla och har gett mig det enda sovrummet, medan dom sover i vardagsrummet. Gick och mötte upp Jesper & Patrik som bor runt hörnet och fick träffa några av deras nyfunna vänner.

Vi tre + en Herman och en Mickan åkte in till chinatown & sydney centre för mellandagsreashopping. Kolla på streetdancare & åt suschi. Sen kl 21 så gick vi ett gäng till darling harbour & kolla på fyrverkerier. varje lördag, kl 21.00, året om, har dom det. Hur coolt är inte det? :)

Efter det tog vi en timmas promenad längst vattnet. Nu är jag jetlaggad & ska försöka somna snart. Imorgon ska ja hitta nyårsklänning, fixa bankkort och skattenummer.

Sydney är en av dom vackraste städerna i världen.

 


Va ja ä lyckli

Klockan är 07.07 och ni kanske undrar vad tusan jag gör uppe såhär dags? Har ju ändå latsemester och kan sova till 2 om jag vill. Men nej jag vaknar runt 5-6 varje dag här. Utvilad och sådär. Jag har nog fått den där crazy genen som pappa har, som medför att man gillar att gå upp 4 på morgonen / NATTEN.

Övriga sällskapet här tycker ju det är toppen för jag går ju då och paxar stolar vid poolen före alla andra på Paradise Villa.

Sen så kollar jag facebook. Vet ni hur härligt det är att vakna i thai och har en MILJON statusuppdateringar att läsa på morgonen? Menar.. När jag sover så uppdaterar ni hejjvillt, sen vaknar jag upp med en hel buffe av diverse ord & bilder som jag frenetiskt kan like'a.

Jag borde slänga min iphone. Eller skicka hem den. Fast bara tanken av att göra det gör mig lite orolig. Min iphone är min andra hälft.

Tomorrow is THE day. Jag landar i sydney. Vet att jag TJATAR hål i örona på nära och kära när jag är hemma om australien. Tackar för ett otroliga tålamod med mitt tjat. Tänk er då hur glad jag är idag. Kl 16 ska ja ta taxi härifrån, ta minibåt till fastlandet, taxi 1 timma till flygplatsen. Kl 21 går mitt direktflyg och jag landar 10.00 i sydney imorgon. Gilla.

Ska bo hos en god vän David & hans pojkvän över nyår ( snällt av dom för alla hostel ligger på 4000 kr isch över nyårsdagarna ) sen 2 januari tar jag in på hostel och inväntar Sanne från thai & en tjej som heter Linnea. Sen får vi se vart vi hamnar med boende.

Igår var det 32 grader varmt. Just nu sitter jag i sarahs röda mjukisshorts & linne på altanen och kom på att jag inte har frusit en gångsen jag åkte från sverige.

 

 

 


Lazy days

Koh koh kha

 

Lotta på stranden

Fick öppna paket från Daniel & Diana "advent på burk"

Luckyballoons på julafton


God Jul

God Jul fina familjen ( ska aldrig mer åka bort på julafton ) inte för att jag inte trivs här eller så. Utan bara att jag saknar er. Love love

systrarna

 

Linnea, Åsa, jag, anna, frida 


Rehab

Vi är framme på koh koh kah, paradisets paradis ö. Ni vet. Tänk er paradiset. hur nu det är. Där är jag. Det är väldigt lugnt här. Så det rycker lite i mina party/dykar/twiligt -nerver. Jag som tyckte koh thao var världens ände av lugn. Där hade jag fel. Här är det underbart.

Klarar dock inte riktigt av att läsa Sanne 's blogg om allt dom hittar på & tänker att "tänk om" jag var där nu då skulle jag oxå dyka och köra omkull på moppar och köpa födelsedagstårtor till twiligt. Blir lite bitter. Men sen kollar jag runt omkring mig och inser att jag måste leva i nuet och njuta av det underbara sällskap jag har och denna fina fina ö. Yes! Slut på the bittersweet feeling för en stund.

Åkte till flygplatsen igår och blev omfamnad av lotta och ebba. Vi vänta ett par timmar och sen så kom blekfisarna (malin,robin,elin) från sverige. Tog transfer ut med båt hit och landade på Paradise Villa resort.

Mycket vackert. Vi bor i ett 3 bäddars hus med stort kök, vardagsrum och till min rehabs ära ett löpband. Alla som bor i villorna här är antingen svenskar eller norskar.

Idag signa jag och robin upp på en vollyboll turnering på stranden med ett hel flock av tävlingsinriktade norrmän. Tror inte riktigt vi förstod vad vi gav oss in på... Men shit vad seriöst. Svetten rann. Min vänstra arm har redan blitt blå från blåmärken av bollen & jag vrickade tummen lite. Vi vann inte. Men imorgon tar vi nog nya tag. Hatar att förlora.

Jag har ju då lite rehab här. Eller ger det ett försök. Mitt mål är att gå ner 12 kilo på en vecka, få större bröst och magrutor. Bra mål. Nej. skoja. jag var ute & jogga på stranden imorse. Tänkte försöka med det varje dag. Får se hur länge det håller i sig.

Imorgon har vi bokat in oss på buffe/julbordsfirande här. Ska snart iväg och boka en julmassage för morgondagen också. Försöker aktivitera mig så mycket som möjligt imorgon tror jag, så jag inte saknar min fina familj där hemma allt för mycket.

Jag njuter.


One night in koh samui

Just nu har jag checkat in på ett jättefräsht hostel på koh samui. Var iväg och käka lite gatuthaimat förut och efter det bara myst runt här. Klockan är snart 22.00 och jag ska sova för imorgon bär flyget av mot phuket för att möta upp malin, robin, elin, ebba och lotta! Can't wait!


Only-in-thai

Igår var det poolparty för dykinstruktören Ems fyllde år. Spela gitarr och bada hela dagen. Fint väder och gott sällskap.

Idag lämnade jag koh tao. Riktigt sorligt för man började verkligen lära känna folk som bor på ön.

Jag beställde en taxi+färga imorse. När ja kliver in i reception och frågar vart min taxi är så pekar tjejen på en gubbe på moppe. Där stod jag med min supertunga backpackerrygga och fick bilder i huvudet på när jag, gubben, mopeden och ryggan krashar och dör.

Vägrade först. Blev arg på tjejen bakom disken och halvskrek att jag minsann betalt för en taxi och inte en moppefärd utan hjälm. Hon låtsades inte fatta vad jag mena och peka på moppen och sa "taxi". Inser att jag kommer missa färjan om ja inte hoppar på moppen.

Gubben slänger min väska mellan sig och styret medan jag halvt hotar honom med att om han inte körde försiktigt skulle han minsann få med mig att göra. Off we go! Första kurvan så får vi punktering. Kände mig inte direkt lugnare. Han hämta en annan moppe.

Inte nog med detta. Mitt i färden så ringer hans mobil. Han svarar, pratar i telefon hela resan och håller alltså styret & min väska med en hand. Det här händer bara i thai. Jag överlevde.

 

 


Once upon a time

Från och med nu kan ja kalla mig för advanced diver. Får alltså dyka ner på 30 meter för jag klarade kursen. Klapp på axeln till mig och Sarah du kommer få hem ett brev med mitt nya dykkort (säg till mig då) .

Vi måste vart den sämsta gruppen som en dykinstruktör kan få ha hand om. Jag, jesper, sanne & ludvig hamna i samma grupp plus att vi fick Sebbe i vår grupp some divemaster. Stackars instruktör:

* alla pratat svenska förutom instruktören

*jesper är åksjuk och spyr överallt förutom under ytan. Alltså på båten i havet på båten igen i havet när vi kom upp från ett dyk till ytan osv

*ludvig tappa sitt viktbälte 30 meter ner när vi va på ytan.

* sanne och jag hade öronproblem och fick åka ner i myrfart

*krashlanda i koraller och botten under nattdyk. ( inte så lätt för man hade fullt skå med att lysa med ficklampan på fiskarna och vipps så hade man åkt in i en vägg).

*satte mig på något taggit på sandbotten och börja blöda

*på navigeringsdyket navigerade vi fel & stackars sebbe fick simma för livet för att ta tillbaka oss

Stackars instruktören. Men we made it.

Gjorde alltså ett buoyncedyk, ett navigeringsdyk, nattdyk (coolast), vrakdyk och djupdyk på 30 meter. Efter det var det teori som vi klarade felfritt.

:)


some people just got it all

bild.
vart frukosthak med gratis internet och basta fruktjuicerna
dykning
min favvorestaurang for solnedgang
Davy Jones bar.
ata mat med bast ganget
var bungalow
yes
 

Here we go again

Sanne, ni vet, stökiga Sanne som är som mig i många lägen. Hon fick precis sitt australienska arbetsvisum beviljat. Egentligen skulle hon resa i asien några månder till. Vi bestämde oss för att det blir mycket roligare för oss båda om hon följer med mig & jobbar i Sydney istället :) ! Här kan ni läsa i hennes blogg om ni vill : Sannebrostrom.blogspot.se

 

 

 


Geckoödlor och sånt

I vår nya bungalow delar vi dusch med en geckoödla. Den är ofarlig.

Igår signa jag upp på advancedkursen i dykning. Alla här säger att det är den roligaste kursen man kan göra. Idag ska vi köra tre dyk. Ett boyancedyk där vi ska få åka ner till en playworld som dom byggt upp på botten. Där ska vi få simma genom, under och över olika saker och försöka göra det enbart genom att andas in & ut. Andas man in ska man åka upp andas man ut - ner. Ska oxå få öva mera på att navigera med kompass.

Ett dyk kallas för djupdyket då vi ska ner på 30 meter och kolla på ett vrak. När man är så djupt ner så händer det nått i kroppen så att man blir berusad. Alltså man känner sig full ibland. instruktören ska försöka framkalla den känslan för att vi ska få öva på det. För det kan vara farligt för man tappar omdömet och kan typ få för sig att slänga ut regulatorn som man andas genom. dom ska alltså framkalla en fylla genom att få oss att tänka. Dom kommer ge oss en quizfråga eller olika mattetal på tavlan så vi börjar fundera. Vipps så ska allt bli sjukt kul och man känner sig lite rund om fötterna.

Sen kommer det coolaste dyket. Inatt så ska vi göra nattdyk! Dyka i kolsvart vatten med lampor. Wow.

Sen imorgon ska vi upp igen 6.30 och göra två förmiddagsdyk, sen är vi klara.

Håll tummarna för att jag inte blir uppäten av en haj ;)

 

Fr v:Jesper,Ludvig,Patrik,Moa,Sanne,Carro 


Annars kan det kvitta

Thailand är inte riktigt som det thai jag är van vid. Jag var mentalt förberedd på att bli prutningskungen på ön, att bli smålurad när man tar taxi och att få en kanon service vart man än sättet sin fot.

Men läget har förändrats. Thaiarna har nog tröttnat på oss turister som vallfärdar hit varje dag. Dom har överlistat oss och kör fast pris på allt. Pruta kan slänga sig i väggen och man får sällan ett leende när man stiger in i en affär. Har ju iofs bara vart på koh thao so far så kan ju inte tala för hela thailand. Förutom att dom är lite otrevliga så gör resten mig inte så mycket. Kan inte pruta.

Första dagarna jag var här så sprang jag runt med min antibakteriekräm hejjvillt! Så fort någon ätit, klappar en lös hund eller gått på toa slängde ja fram krämen och gav stränga orders att den personen minsann ska smörja in händerna ordentligt! Freaky brud tänkte mina nya kompisar säkert.

Men nu har läget förändrats. Ja har vant mig vid att det ligger en hund och sover på vårt frukosthak under bordet. Jag går barfota överallt. Ingen ide att ta med flip flopsen för dom försvinner bara. Och ja har tappat bort min antibakteriekräm. Måste nog hitta den för det är klokt att smörja in sig då och då. Men behöver ju inte bli freakyantibakterietjejen bara för ja är i thailand.

Igår bytte vi till en bungalow närmare stranden. Vi bytte upp oss för samma pris. För den har både hängmatta och myggnät runt sängarna. Nice.

Nu ska vi gå ner till den molniga stranden och bada lite i havet. Det är oxå nice.

Puss


Det ska va gött å leva

Jag har övervunnit min dykarrädsla som jag fick i australien när ja stötte på ett gäng hajjar & hade öronproblem. Bestämde mig att nu får det vara nog på rädslan. Jag är ju på världens finaste dykö & ja är fegis. Boka in två fundives. Hade JÄTTEproblem med öronen.

Normalt brukar man känna ett tryck på örona när man går ner. Så då går man upp lite, håller för näsan & blåser, sen släpper det. Men redan en meter under ytan kändes det som om någon stoppa en kniv i högerörat. Min instruktör Ems var grym. Vi tog det ASsakta och klev upp en decimeter och ner, sen upp och ner och så vidare i en evighet.. Tills det släppte! Så skönt! Gjorde ett underbart dyk på 18 meter djup, såg massa coola färgglada ting och fiskar och 45 min senare var det dags att börja stiga upp.

På 5 meters djup måste man göra ett safetystop i tre minuter för att man ska få ut luftbubblor i kroppen och inte få dykarsjuka. Om man bara stiger upp där i panik så kan det vara jättefarligt. HÄR på safetystoppen när jag inte får stiga upp och fixa örona så får ja sånna jävla öronproblem så det kändes som tre knivar stacks in i BÅDA örona. Panik. Får kontakt med Madde som tränar till divemaster och signalerar "jag-typ-dör-nu-för-mina-öron-dödar-mig-pain-tecknet" madde försöker få mig att blåsa i näsan, vicka på käken, vrida på huvudet, men inget hjälpte. Vid ett tillfälle fick hon dra ner mig i benet för jag försökte i panik ta mig upp högre. Hon signalera andas-tecknet och fortsatte försöka lugna mig. Sen fick vi äntligen kliva upp och det släppte.

Ingen bra start. Ems förklara att man får det här onda på ett visst djup för att det är som mest tryck där. Eller nått.

Men grejen är att efter det här dyket så kände jag mig ändå lugn att göra fler dyk för instruktörerna var så grymma med att fixa det när ja fick ont.

Så ja boka två morgondyk. Samlades 6.30 och var i havet runt 8 för att dyka runt shark island och leta efter bullsharks. Tänkte att när ja ändå jobbar med jag-kanske-får-ont-i-örona-rädslan så kan ja ju lika gärna försöka komma över hajrädslan. Nerstigningen och uppstigningen gick jättebra med örona och vi såg (tyvärr) inga hajar för det var så starka strömmar under vattnet så vi kunde inte simma dit dom brukar hänga.

Så himla skönt att jag tar tag i det här nu! För dyka är nog det häftigaste man kan göra. Jag funderar på att boka in mig på en advancedkurs så att jag får lära mig mer och gå ner på 30 m djup. Får se :)

Älskar livet här. Har redan seperationsångest från mitt underbara järngäng. Men roliga är att alla ska i olika omgångar resa till sydney så jag kommer få träffa dom snart igen.

Fortfarande ingen sol. Mest moln. Men gör inget. Saknar er där hemma!


Mission impossible

Vi är så sjukt lata här. hemma är man ju förbannat effektiv hela tin. här är jag rena motsatsen till effektiv. slowmotion. så för att motverka slowmotion & noneffektiva dagar så lägger vi fram "dagens mission". Kan vara att köpa en boll. Fixa luciaglitter. Städa väskan. Köpa nya flipflops. Alltså små små missions. Ibland gör vi det. Ibland inte. Städa väskan har vart ett stående mission sen jag kom hit. Men det är iaf så himla skönt att veta att jag faktiskt inte MÅSTE göra något om jag inte vill. Gör bara det som jag känner för, för stunden. Löv it.

Pic's

Bild


Myggbiten

Här om dagen tog vi thaimassage en timma, predikyr & manikyr för ynka 150 kr. Massagen var gudomlig, förutom att jag är så jävla stel så när hon skulle vrida & bända mina stackars fotbollsben så var det smärta istället för gudomlighet.

Sen hände nått som bara händer i thailand tror jag. Först gjorde en tant mina tånaglar fina, vart verkligen perfekt. Sen kom en som jobba där och stoppa in en hashkakebit i tantens mun. Sen så var det mina händers tur att bli fina. Och dom vart asfula, kladdiga och hon missa. Hashkakans verk. Sen fick en annan ta över situationen och dom gjorde om mina naglar. Only-in-thai.

En dag hyrde vi en longboat ett par timmar. Åkte å snorkla på olika öar pch stränder. På kvällen så hitta vi en skön utomhusbio/restaurang. Kolla på happy feet 2 och abduction i sackosäckar framför en stor skärm ute. Beställde in RED curry... Svettades som en tok och näsan börja rinna så starkt var det. Magen har gjort uppror sens dess. Härligt.

Igår ställde vi klockan och gick iväg och gymma (!) sprang 4 km... vilket jag är meganöjd med i den här värmen. Igår var även första dagen sen jag kom hit då solen tittat fram längre än en kvart. så vi köpte en boll och spela alla sorters bollsorter på stranden hela dagen. På kvällen fick vi en ny vän till vår mysiga grupp. Carolina från Ljungby. Hitta henne på en resforum sida. Så alla vi gick ner och åt mat i solnedgången igen.

Tvätta oxå häromdan. Eller tvätta och tvätta. För 10 kr så lämnade jag in all min tvätt i reception, fick tillbaka den ett dygn senare, strykt och vikt. Nice.

Sitter och käkar frulle nu. Snart ska vi ner till stranden.


Bild

 


Throw your soul through every open door

tappat bort mina flipflops igen. Måste sluta ta av mig dom. Sanne tappa oxå sina. Igår satte vi oss på stranden och drack några öl. Sen köpte vi två stora rislyktor. Som vi tände på stranden. Jag tände min för mamma. Och skrev på den, sen släppte upp den i luften. Har alltid vela gjort det. Mycket fint.

Sen gick vi ut på ett ställe som heter fishbowl. Där är endel dumma i huvudet och försöker hoppa i stora eldringar upphöjda i luften. Och göra eldlimbo. Thaiarna som håller i det får det att se så lätt ut när dom slänger sig i en brinnande eldring som om det vore helt normalt. Så stackars fulla människor får oxå för sig att dom minsann ska hoppa genom brinnande eldar. Endel lyckas, andra inte. Stackars Jesper var en av dom som inte lyckades... Så han har brännskador i ansiktet och armen. Men han åkte till sjukhuset idag och fick thai mirakel kräm.

Idag har vi köpt nya flipflops, antingen ska vi hyra moppar och åka till andra stränder eller så ska vi på thaimassage och fixa naglarna.

xoxo


Thai nummer

+668-7463-0237 - mitt nummer nu. 

Hakuna Matata

I vår mysiga bungalow delar vi dusch med ett gäng små ( ofarliga ) spindlar. Jag är ju ganska tankspridd och så ni vet, tappar typ bort allt viktigt, och ingen koll på det mesta. Lite stökig. Sånna här " åååå så himla typiskt moa saker". Första gången i mitt liv har jag nu hittat min jämlike. Ingen annan än Sanne som jag bor med. Stackars ludvig, inte nog med EN stökig virrpanna, nu finns det två. På 2 sekunder hade vi spritt ut alla våra ägodelar på golvet. Varje gång vi ska gå ut någonstans blir det 5 minuters virra runt och lyfta på saker för att hitta allt, för oss båda. Sen jag träffade sanne ( 2 dagar sen ) så har hon tappat bort sin plånbok och sina skor. Alla viktiga kort och hon har där med inga pengar tills hon får ett nytt hitskickat. Jag har oxå tappat bort mina skor, ludvig med. Det blir liksom lite mer action i vardagen när man är virrig såhär. Åter igen, stackars ludvig. 
 
Idag har vi köpt nya skor, badat och solat, ikväll ska vi på party hos sebastian. 
 
( går inte att lägga upp bilder på bloggen ) suger. 
 
Har fått ett thai simkort nu, men vet inte vad mitt telefon nr är för jag råka slänga lappen. Men ska ta reda på det ikväll så skriver ja det här. 
 
xoxo 

And the livin' is easy

resan hit gick bra. Jag överlevde & så. och jag fick till och med byta till ett tidigare flyg i bangkok så att jag hann med sista färjan till koh tao. MEN, here it comes, - ja kommer aldrig besöka Ryssland & kommer i största mån försöka undvika att besöka deras flygplats elr flyga med rysska flygplan. spyr lite galla på det. alltså. Ingen prata engelska. Dom tyckte minst sagt att jag borde kunna ryska. nästan ingen restaurang tog kort. dom var otrevliga. och toppen på det så fanns det inget rökrum, nej det fanns en slags rökruta på golvet, utan fläkt, i varje terminal. Så hela stället luka rök. väl på rysska flyget så vägra dom prata engelska med mig där med. Och efter 1 h så gick min tv sönder... När ja försökte få någon flygvärdinna att hjälpa mig så sa dom "oki" och gick och kom aldrig tillbaka. sov inget. Men allt det här var ju SÅ värt. För nu sitter jag i solnedgången på stranden på koh tao & äter mat med mina nyfunna vänner. 
 
ja jag har ju fått kompisar. Trevliga sortens kompisar. Sanne från kiruna & ludvig från malmö. Båda reser själva. Vi bor i en mysig liten bungalow 1 minut från stranden. igår var vi på en bar som heter lotus. Man sitter på stranden, runt små bord på kuddar och vid vattenkanten står det en gäng och har eldshow. Typ snurar runt med snören som det brinner från. idag så gick vi ner till stranden och sola hela dagen. Köpte en majskolv från en kille som grillade den direkt på stranden åt mig. Just nu sitter vi som sagt i solnedgången och jag åt precis en tipnotch chicken thai måltid för ca 30 kr. är med två gotlänningar, en kirunabo,  en malmöbo och en från mariestad. Jag njuter av livet. 
 
 
 

Tips från sarah

I morse var det lite jättesorgligt att säga hejdå till mina systrar. Fick väcka dom en och en och ge dom en morgonmysig sömnig kram. Frida vägrade släppa mig och jag blev ledsen. Så här jobbigt har det aldrig vart förut att lämna Sverige. Ganska bra. För nu vet jag att jag kommer älska att komma tillbaka lika mycket som jag vill åka.

Så ett tips från coachen (sarah) : om man bara får ta med sig en stock snus. Packa då om snusdosorna så dom är FULLPROPPADE. Fick i en halv dosa extra i varje dosa. Inte illa.


Snö byts ut mot 30 grader värme

Höll ju på att skita på mig igår när jah vaknade upp med nyheterna att ALLA FLYG ÄR INSTÄLLDA pga snökaos och mitt flygbolags hemsida rekommendera oss att inte ens ta sig till flygplatsen varken igår eller idag. fick såklart mitt härliga stressmunsår som nu är fastklistrat på läppen en vecka framöver. men, mot alla odds så sitter jag nu, med den obligatoriska ölen, och väntar på att gå ombord mitt plan. Glömde mina joggingskor hemma. Och säkert något mer. Men passet var med!
Here we go.


Försöker packa ner mitt liv i en rygga (igen)

Ja. Nu sitter jag här i min säng, hela sängen är full med påsar och grejer och mer grejer, glömmer-du-så-dör-du-viktiga-lappar & så vidare. alltså packa EN väska, på MAX 20 kg ( gärna typ 15 kg eftersom shopping fingrarna kommer vilja fylla min väska med massa billigt skit från thai oxå ) och det här känns lite omöjligt. Alltså ska jag välja ut typ 3-4 outfits för 6 månader. Och inte glömma nått som står på inte glömma lapparna. Shit. Svårt. Från början hade jag en fin tanke om att ja skulle vara AS organiserad gällande packandet. Veta exakt vart allt är i väskan sådär, ni vet. Men känner att det kommer bli en väska med lite överraskningar. För jag kommer inte riktigt ihåg vad jag packat. Kommer bli sådär glad när ja hittar någon tröja som ja glömt att ja packat ner. Eller lite ledsen när ja inser att ja glömt typ passet. Får se. Är iaf nervös.

Torsdag flyger jag från Arlanda - Ryssland, Ryssland till Bangkok, Bangkok - koh samui. En natt hostel i koh samui om ja inte hinner med sista färjan. Sen ta färjan till koh tao. Där ska ja bo i solen i några veckor. 22 december flyger ja från koh samui - Phuket och möter upp faster + kusiner. Sen firar vi jul på en liten ö. Sen 28 december flyger ja till australien och 29 december landar jag. Here we go! Håll tummarna.


some people just have it all

I morse var det 18 minus och jag ångrade bittert att jag ställde av bilen i fredags när jag cycklade till frissan.

RSS 2.0