dansa lite tack


Har om dagen blev jag lovad att jag enbart skulle behova jobba tva timmar.. 10 timmar senare stog jag dar fortfarande pa jobbet och tjurade da min arbetskollega forklarade for mig att WA (western australia) aven har en annan betydelse. Namligen Wait Awhile. Det stammer.Allt ar valdigt chill, du vet, Laid back, allt-loser-sig-filosofi. Allt far ga i sin egen takt. Alla sager Allrigho och Hey Mate minst sju ggr i varje mening. Vi hyperstressade Svenskar blir helt forvirrade av denna laid-back-stammning. Sakta men sakert vanjer vi nog oss nog.


Har ju da nu bytt yrke. Planterar cirka 120 000 trad varje dag. vi ar fyra "planterare" per dag. aven natt.  Ganska manga trad. Vi jobbar for ett foretag som heter Carbon Contious. Vi planterar massa trad och far en kansla av att vi gor nagonting gott for miljon. Sedan saljer dom kanske 10 miljoner trad till ett stort oljeforetag eller liknande. Om dom koper upp massa trad som ar bra for miljon sa far dom i sin tur slappa ut mer daliga saker i luften. Vilket suger. Sa i slutandan sa gor vi anda inge bra for miljon.



Sitter alltsa i en liten karra som dras av en brutal traktor. Jag sitter i en stol och karran drag baklanges. Framfor mig gar det en kedja med massa hallare pa. Jag stoppar i ett trad i hallaren och hallaren gar ner i marken. Vips sa har ja planterat ett trad. Later ju ganska latt. Det ar det inte. Man har inte ens tid att klia sig pa nasan sa fort kor man.  Kommer tva hallare i sekunden och man far inte missa ett trad. Och man sitter i samma position i 12 h. Tradbrickor overallt hogt och lagt och en manniska som ar spindelradd ska inte forsoka sig pa en karriar som tradplanterare.



Men trots allt gnall sa gillar jag det har jobbet mer an det forra! Vi ar lite som en cirkus. 16 pers som jobbar och bor i samma lilla hus. Jag delar rum med tre andra svenska glidare. Vi gor klart en farm pa en vecka. Sen slanger vi upp alla traktorer, karror och grejer pa stora lastbilar. Tar alla jeepar och bilar och aker i ett langt led efter varandra, ca 70 km i timmen till nasta farm. Ganska harlig syn pa vagarna! Vi sparar mer pengar pa det har oxa. gratis boende, gratis mat och aker man och privatshoppar sa sticker cheferna till oss med pengar. Har inte spenderat ett ore sen jag borjade jobba har.



I forrgar var var sista dag pa en farm. Sa vi akte in till omradets enda pub for dar var det valgorenhetskvall for cancer. Tjejerna rakade av haret och killarna vaxade brosten. Innan nagon skulle raka sig sa auktionerade man ut hur mkt det var vart ifall hon gjorde det. En tjej rakade sig for1400 dollar. Ca 10 000 kr. Och en ol saldes for 400 dollar. INTE ILLA.



Dagen efter det var alla lediga tillsammans. Sa hela cirkusen gled in till puben och at mat. En av dom konstigaste festen jag nagonsin var pa. For val tillbaka pa farmen sa gled vi runt (16 st) i samma bil och dunkade musik. Vi tande 10 olika stora eldar runt omkring pa farmen. Sen satt vi kring en av eldarna i mitten och njot av utsikten runt omkring. Konstigt. Men tror det ar sa man styr upp fest om man ar farmare. eld, ol, jeep, cross och musik


Igar akte vi till ett nytt stalle igen. En resa som skulle ta oss tre timmar tog oss sju. otur och laid back stilen var orsaken. Tva bilar fick bensinstopp. Medans en tredje akte nagra timmar till narmsta stad for att hitta bensin tande vi en eld efter vagen och satt och lyssna pa musik. AKte vidare. En husvagn tappar ett dack och en bil far nagot elfel. nytt dack och lamnad bil. vi stannar igen. tydligen finns det ett spokhus som alla ville titta pa. fortsatter aka. staltrad har fastnat under en av bilarna. bort med det. fortsatter. chefen hittar nagon slags nationalpark som har tycker vi ska titta lite pa. fortsatter. aker vilse. och sju timmar senare ar vi framme. Denna farm vi ar pa nu ska det handplanteras. Vet inte riktigt hur det ska ga till. Blir en redig promenad sisadar varje dag.


Min fodelsedag var toppen! 21 ar ar ganska stort har i Australien. Sa min landlord i Buschcampet hade styrt upp en overraskningfest at mig. plockmat, champagne, 21 ars tarta, ett paket och singstar! wow!

Some pics!


Jag i mitt kontor

min arbetsplats

fyller pa trad i karran

Min 21 ars tarta!


Satan i gatan

Yes. Nu har vi fått nytt jobb. 2-3 veckor ska vi plantera träd. Shift igen. Ännu mer öde än detta. Men nu kommer jag ha något att se fram Emot. Efter det så har ja bara 1 veckas jobb kvar tills ja har mina visa dagar. Och jag har börjat planera min västkustresa!! ska dyka och se massa kul. Go go! Så så fort vi jobbat vår sista dag om 2-3 veckor så drar jag :)

jag saknar dig.

Inte mycket hander. ingenting hander. vi har inget jobb langre. Just nu sitter vi bara ute i buschen och kollar in i vaggen & vantar pa att fa jobb. var chef sager att han TROR att vi snart KANSKE far jobb. Har fatt tvar nog av buschen och traktorkorning i Regans Ford. sa nu ar jag ute pa arbetsmarknaden igen. Har sokt lite peraling jobb. Man jobbar da ute pa en bat nagra veckor och fixar till lite musslor och sant. sen har man kanske en vecka ledigt i land. Hoppas pa det. Inte nog med att jag ar arbetslos och uttrakad. det ar aven kallt! sover med mossa och vantar om natterna. Sa nu vill jag forflytta mig uppat mot varmare klimat. sa fort som mojligt. enda posetiva som hant senaste ar att jag just nu i denna stund sitter hos Linn i Perth. Fick nog av buschen och tog bussen hit igar. WOW. sa himla kul att traffa manniskor igen. Vi akte pa en 18 ars fest och gick ut pa stan. idag har vi bara degat och kakat sushi. Imorgon ska ja registrera mig pa en arbetsformedling och hoppas pa ett jobb. Snart fyller lilla jag ar igen. sa gammal borjar man bli. fattar fortfarande inte hur man lagger upp bilder har. nagon som vet mer an mig om detta far man garna hjalpa mig.

Melker

Nu är jag faster igen!!! Lille Melker föddes den 4 juni och han vägde 2735g. Har fått finaste bilderna men går inte att ladda upp här. Stolt är ja iaf.

Som om det gjordes for din skull

Kara familj. Tänkte bara att ni skulle veta att jag långsamt förvandlas till ett fetto nu när jag sitter på röven 12 timmar varje natt i en traktor och dricker antagligen fler energi drycker än Mr red bull själv. Så om ni inte känner igen mig när jag kommer hem - köp en red bull, placera den bredvid mig, ser du någon likhet; vet du att det är jag. Kram, er redbull Dagens outfit i buschcampet: Grona nyafunna shorts, t-shirt fran Cotton On, mossa fran K-markt, glajjer fran Thailand, skor Sydney. Hade tankt att gora ett langt inlagg med tusentals bilder. Men lagger upp dom pa facebook istallet for jag forstar ingenting av blogg langre. Allt gar bra. Igar lagade jag potatis och purjolokssoppa. fint.

RSS 2.0