Charing is caring

Just nu i skrivandes stund äter jag Marabou, snusar rapé och har precis börjat på ett svenskt korsord. Idag gick vi till Claras kontor... även då jag inte förväntade mig att mitt efterlängtade brev hade kommit så bad jag clara fråga sina kontorsgubbar om hon fått något paket i mitt namn. stog och studsa. gubben bakom disken sa helt plötsligt "Clara johansson" JAAAA! "it came in today" JAAAA! Vilken lycklig tjej. Underbara Diana har skickat ett helt paket till mig med hälsning från Sverige, marabou, dumble, lakrits, sura saker, korsordstidning, skvallertidning, och snus... wow! efter det var det jobb, så jag sprang in där med paketet i högsta hugg och skrek att jag minsann fått post från sverige. Alla som jobbar är backpackers så alla förstog hur GLAD jag var. dom samlades kring mig och mitt paket medans jag berättade med största entusiasm exakt vad allting i mitt paket var! fint. tack.

The optimist sees opportunity in every danger. The pessimist sees danger in every upportunity

Wolla!
Vi har bokat ett flyg till Perth som ligger på västkusten! Den 17 april sätter vi oss på ett 5 timmars flyg mot värmen. Ja, värmen. Just nu är det KALLT i Sydney. ruggigt. sådär 20 grader om kvällarna, cirka 25 dagtid. Ja, jag är bortskämt gällande värmen. men jag fryser! Så nu drar vi vidare... ryktet går att det vart 30 grader varmt i Perth i 7 veckor nu. låter ju finnemang. Våran plan just nu är att inte ha någon direkt plan. det enda vi bokat är en veckas hostel bredvid någon slags strand. Antingen semestrar vi, plockar frukt, jobbar på båt, rensar fisk, softar runt.. vad vi känner för helt enkelt. får se vart ödet tar oss.  Det jag vill göra med västkusten vad jag vet är att dyka med valhajjar. största "fisken" i världen som hänger där just när vi kommer dit. vore fint. vill oxå se en krokodil i det vilda.

efter den här veckan har jag jobbat 17 dagar i rad. 17 långa dagar på en båt. sydney gungar när jag går i land. hela min värld gungar. i lördags hade jag ett 15 timmars pass.... efter detta så gick jag på överenergi och mötte upp The Crew på våran stammisbar i hamnen (där vi kan säga "showboatstaff" och få rabbatt"). Tog ett par öl på uteserveringen. jag och clara bestämde oss för att för första gången gå ut i Kings Cross. En ort där det är krogar i varje gatuhörn och ingenting stänger före kl 6 på morgon. sagt och gjort. vi somnade kl halv 7 på morgonkvisten. sen upp och jobba på bröllop dagen efter. börjar bli för gammal för sånt här. är fortfarande sliten. vi nöjjer oss nog med hederliga lilla Sidebar från å med nu.

Pratade nyss med Diana. Ska ju bli faster igen i början på Juni! :) så spännande! pratade med sötarararunderbara Sarah också en stund. å igår skypade jag med simon och henke. har lite hemlängtan efter alla underbara där hemma nu. Speciellt min underbara familj.
Sydney harbour
Mosan på spindelshow. djupt koncentrerad.

Turn the sound up

våra nya husvärdar är sjukt knepiga att ha å göra med. istället för att kommunicera med oss med tal så sätts det upp lappar hejvillt i huset. ja å clara slutar ofta sent, och är därför hemma runt 12 på natten och är oftast väldigt hungriga. Så häromnatten smög clara in i köket och gjorde sig i ordning en tallrik med gröt i mikron. Då öppnar husvärden dörren från sitt rum och säger på dålig engelska att det inte är tillåtet att använda köket efter klockan 12 på natten. WHAT?!?!?! inte nog med det. dagen efter har det satts upp en lapp ovanför spisen. NO COOKING AFTER 00.pm". okeeeej? samma dag hade vi en kompis över en snabbis i huset. en hustitt liksom, 1 minut. På eftermiddagen hade vi ännu en lapp att läsa. Denna gång bredvid ytterdörren. SORRY, NO GUESTS!!"

vi betalar 1000 kr var i veckan för att få bo i deras lilla lägenhet. visst har vi rätt att laga mat när fan vi vill och ha över kompisar på hustitt? tar ut min ilska i bloggen istället. ska bara stanna här 3 veckor till, så jag biter mig i tungan varje gång jag ser kvinnan. Okej om dessa nyuppfunna regler sagts till mig på ett bra sätt. men en lapp? no no! jag låtsas ha lässvårigheter och ska minsann ha matlagningsparty med alla mina vänner klockan 00.30 innan jag flyttar ut.

bildbevis på lapparna kommer.
kanske låter väldigt bitter över boende, men om man stryker husvärden så är det övriga toppen. ebaralitebitter.
shömapellmoa

Walking on a dream

härlig ledig Söndag här i Sydney. tog en go sovmorgon. ut och sprang några kilometer längst vattnet. satte mig på Starbucks i Darling Harbour. tog en mochafrapposhino och skrev dagbok i timmar. ikväll har jag blivit inbjuden till engelska Vicky på tjejkväll. Vi ska basta, bada bubbelpool och dricka vin.


Be better!

tusen intryck och återigen ett par dagar med fina minnen att spara på.
I Söndags blev vi hemlösa. Vi flyttade tillfälligt till en jobbarväns lya. Lya och lya. dom har ett hörn i vardagsrummet. Där har man slängt upp en madrass på högkant och en liten gardin så att det bildas en pytteliten bostadsyta. i den lilla bostadsytan har man placerat en dubbelmadrass rakt på golvet. på den madrassen har clara och moa delat kudde i några dygn. inte nog med detta. vi måste ta bussen till jobbet. inte nog med det. inget illa menat. men lyan skriker thailänsk. grejer överallt. porslingsgrejer överallt. vi har en porslinstomtesamling som täcker den enda bokhyllan i lyan. thai-pinnar i hela köket och inte en enda konservöppnare. kökets enda utrustning förutom thai-pinnarna är en riskokare. lite jobbigt sits senaste dagarna. men lite kul samtidigt. bittra blondiner som bor i en thai-lya. världskamera på det tack!

Som jag skrev i förra inlägget. boendesituationen löser sig alltid.Igår var vi på en ny lägenhetsvisning. ungefär på samma ställe som vi bodde första månaden. Glebe. vi blev så lyckliga! pang bom vi slog till direkt. imorgon flytta vi in. Jag, Clara och en tjej från frankrike ska dela på ett rum med egen toa och balkong en månad framöver. gratis internet, pool, gym, spa, 15 min gång till jobbet. too easy campeasy!

Jobbet rullar på. förra helgen jobbade jag ett 14,5 timmars pass. två bröllop på samma dag. mitt ute i hamnen. tårta efter tårta. hade ett fånigt smile påklistrat hela dagen. när dom dansade blev jag avundsjuk att alla dansade vals utom jag. så min jobbarkompis David som är gay och underbar slängde runt mig några varv och dansade tryckare med mig i baren. världskamera på det med tack!

hittils har vi vägrat planera någonting gällande vår framtid. har haft så många alternativ till resor så hjärnan har stängts av och slutat fungera när man försökt bestämt någonting. men nu har vi nog lyckas komma fram till någonting som iaf lutar åt ett håll. vi vill resa VÄSTkusten. Jag har ju redan sett östkusten. västkusten är inte lika "upptäckt". nästan inga turister. bussarna går en gång i veckan mellan städerna. härliga korallrev och marinparker och dyka i. som jag fattar det är ÖSTkusten mer upplevelse-adrenalin-kust. tror att västkusten är mer natuupplevelse-leva-lite-outback-liv. så just nu ligger vi i vår thai-lya, på madrassen på golvet och läser alla guideböcker och broshyer vi kan komma över om västkusten. om allt går som vi vill sitter vi i Broome på västkusten om en månad.

I förra veckan åkte vi med Tedde och Miles till zoo och blue mountains med deras campervan! Tedde har köpt en stor skåpbil som är inredd som en husbil där bak. dom ska resa runt i hela australien med den. jag och clara hängde med till deras första stopp och campade ett dygn. hajkade i bergen, kollade på vattenfall och djungel. sen tog vi tåget hem till verkligheten - Sydney. ingen dålig verklighet.
Imorgon ska vi gå på Cricket. stor sport här. ska bli kul.
nu ska ja och clara ut och springa!

mosan
mosan på zoo
Mosan i djungel stående på en pinne
Flod som går till ett vattenfall i djungeln
Mosan i camparbil
Mosan och hennes vänner utanför camparbil

Alla har vi en vän med en bil

hokuspokus en månad är snart förbi och vi inser att vi flyttar ut nu på söndag! Vart ska vi bo nudå? Clara har bestämt sig för att stanna längre än 6 månader här i bästa landet i världen. Betyder att vi inte behöver stressa med något. Vi stormtrivs ju i Sydney så vi stannar lite längre. Så nu letar vi lägenhet på gumtree. Ingen brådska, sånt löser sig.


vi vinkade av elin häromdagen som tar sitt flyttlass till Alice Springs. gjorde goo mat. STEK o klyftpotatis och sås och köpte tre nya filmer. vi gick på IMAX, världens största bioskärm. 3D och under the sea film. coolt. Så var dom bara tre. Jag Clara och Mattheiu har lägenheten för oss själva fram tills Söndag. Sen får vi se vart vi beger oss här näst...

Jobb
jobb
Jobb
IMAX
Elin

Simma lugnt,
Mosan

Who's that chick


Clara & Jag blir rastlösa på Kent Street ibland!
Konster!

RSS 2.0