Mor min

fina fina mamma :)
Imorgon är det stora sakna mamma dagen. gör det här inlägget idag då jag kommer ha fullt upp med att köra traktor imorgon. Tror mamma vaktar lite över mig från någonstans. Ser till att allting går bra. För det går så oerhört bra just nu. Finast i världen är du.
http://hakansandberg.blogspot.com/2009/04/ritva-ar-dod.html - ett fint inlägg av en vän.

HAR FÅTT JOBB!

Jag och Clara är från och med Söndag morgon traktorkörare på en olivfarm.
Vi kommer jobba 12 timmar per shift (dag eller natt), tjäna 20 dollar i timman, skatta enbart 13 procent, 6 dagar i veckan! Moa - traktorkörare. går detta ihop? vi får la seeee! nu ska vi firaaaaaaaaaaaaaa! woho!

Semester & nakna karlar

Forra veckan hade vi stora hejdaveckan till Sydney. Borjade hejjvillt i mandags da vi gick ut pa SideBar for sista gangen pa lange. tog nagra ol tillsammans med arbetskamrater ihop pa var stammiskrog och gick sen ut och dansade hela natten lang. Vi slappte bomben till vara managers om att vi skulle aka om en vecka. kort varsel. dom blev lite putt. men alla var eniga om att vi minsann var valdigt valkomna tillbaka. Aven fast det inte ar hogsasong sa skulle dom fixa heltid at oss. i fredags gick vi ut med alla och hade hejda sista olen pa var pub. sa himla rorda blev vi! ryktet hade tydligen gatt att vi skulle aka. sa nastan alla kom ut och tog en ol med oss. kockarna, managerna, crew, kaptenerna.

Lordagen hade vi tagit ledigt. sista dagen i Sydney. Vi gick upp tidigt och begav oss till en fiskmarknad. strosade runt och forsokte bestamma vilken av alla fiskar som skulle bli var lunch. bestallde en tallrik med hummer, ostron, rakor, konstiga fiskar, blackfisk. sen kopte jag en hel rokt regnbagsfisk och at med handerna precis som jag och pappa brukade gora pa vastkusten nar vi campade. sa mysigt hade vi! Sen sa fick vi ett sms av var manager som berattade att hon fixade tva biljetter till kvallens show pa baten om vi vill... WOW. inte vilken show som hellst. Vi hade en battur som vi tjejer inte far jobba pa. Namligen sa att det ar ladiesnight, sa enbart killar far jobba och servera. okej kan bli spannande tankte vi...

WOW. det ar nu som pappa ska sluta lasa om han inte vill bli generad. Men maste beratta! Vi gor oss i ordning och beger oss till Showboat 1 i hamnen. Nar vi kommer in sa ar det MASSA OTROLIGT snygga man overallt! Vart har dom gomt alla dessa servitriser tankte vi? dom gick runt utan troja. valdigt valdigt fina. Varan favvo manager Sue motte oss i dorren och en av dom valdigt sexiga karlarna visade oss till vart bord for tva. Det ar nagonstans har vi inser att servitriserna inte enbart var utan trojja. det enda dom hade pa sig var ett futtig liten svart foklade. inget annat. stjarten bar om man sager sa! herrejisses. jag och clara kollar pa varandra med dom storsta ogonan som nagonsin skapats och har stjartar overallt i ogonvran. shiiit, vad gor vi nu? WOW! nastan pinsamt ju. vart ska vi titta? insag att vi behovde en drink. en stark en. Servitriserna gick runt i nagon timma medans vi at foratt. med rumpan bar. som om det var helt normalt. kom fram och smaprata lite med oss medans dom serverade. var manager sa att oss att stanga munnen. vi gapade.

jag och clara forsoker sen ga runt och halsa lite pa folk som vi jobbar med i vanliga fall mellan foratten och varmratten. Men alla ser sager "neeeej ga tillbaka till ert booooord!!!". ah nej. dom har nagot lurt pa gang! waaaah! en stark drink till tack. helt plotsligt springer en karl upp pa scenen och ber mig och clara att komma upp. alla appladerar. vi far varsinn bubbeldrink och han pastar att det ar var fodelsedag och det ar darfor vi ar pa scenen. publiken ljublar. mannn fortsatter med att beratta att han fatt en formular som nagon fyllt i om oss personligen. sedan berattar han en rad med pinsamheter om oss. halften var inte ens sanna. tanterna i publiken ljublar, personalen ljublar, klappar handerna och tycker det ar jattekul att hora om alla vara hemlisar. haha. okej. vi bjuder val pa det da. Roda i ansiktet far vi antligen ga ner fran scenen. var manager favvo Sue kommer upp till oss. hon sager att vi minsann inte ska fa aka fran jobbet utan att skammas lite och att vi kommer fa en kvall vi aldrig kommer att glomma.

och ja. denna kvall kom upp pa top 5 basta kvallarna pa listan. efter varmratten sa blir det helt plotsligt morkt i salongen. showtime. musiken danar och ut fran scen kommer ett dussin karlar. under showens gang fick vi se bada pakladda och helt nakna karlar som var FBI, brandman, soldader, poliser, kaptener, snickare, kontorssnubbar, indianer och sa vidare. HAHA. vi inser att vi star och ljublar pa stolarna da var manager kommer fram och sager att oss att vi inte far sta pa stolarna. vi var i himmelricket.

Efter det sa gick vi alla till var pub igen. manager Sue foljde med och berattade rovarhistorier. jag och clara kom hem runt tva pa natten. tog en taxi klockan tre samma natt till flygplatsen. sov nagra timmar och sen tog flyget till Perth pa vastkusten.

5 timmar senare landar vi. Varmt och skont. mycket varmare an Sydney. Vi blev upphamtade av Tedde och Miles i deras campervan. Akte till ett hostel som heter Beachhostel och bokade en veckas boende. sa harligt hostel! alskar hostel. vi bor en minut fran stranden och havet. vi slangde in vara grejer i rummet och begav oss till en strand 15 min bort med campervanen. lite daligt vader igar. men vi bada och hangde nagra timmar. sen akte vi hem. killarna parkerade ute pa var parkering. vi bestamde oss for att bjuda dom pa mat eftersom dom kor runt pa oss sa mkt. efter det sa gick vi och tog ett nattdopp. vattnet och sanden var fortfarande varm! sen gick vi tillbaka till hostelet. jag och clara bestamde oss for att ar det semester sa ska man minsann ta vara pa den aven nar man sover. tog en filt och varsitt tacker och gick tillbaka till stranden. Sov under bar himmel. vaknade upp av att solen steg upp i horisonten. kan ju bara bli en bra dag.

gick tillbaka till hostelet och kakade frulle. akte till en ny strand idag och killarna surfade nagra timmar. vi solade och laste. kokade nudlar pa stranden. sen sa ringde en snubbe som undra om vi ville ha jobb? jaa, visst. vi akte 30 min mitt i ingenstans och motte upp en liten go farmare pa en bensinmack. hade arbetsinvjue dar och da pa parkeringen. han har ett slags bemanningsforetag som aker runt och satter in personalteam som kor traktorer pa olivfarmer. Han undra vad jag hade for erfarenhet. berattade att jag ar en riktig liten lanttjej som alskar allt som har med farm att gora. dock ingen storre erfarenhet gallande traktor. han sa att det inte var nagra problem och att hade kunde lara upp oss. Far reda pa i veckan om vi far det eller inte. hall alla tummar ni kan hitta. tank er mig pa en olivfarm i australien korandes en TRAKTOR. no way! maste ju bara fotas liksom. :)

Gar inte att lagga upp bilder har. men kommer att lagga upp pa bade stjartarna fran showen och fina fina Perth snart! Nu ska jag ga och lasa min bok! Godnatt.






Kandisfeber

I Onsdags gick jag till jobbet och trodde det skulle bli en helt vanlig kvall. Men icke. Baten ar omgjord. All vanlig inredning ar som bortblast och ersatts av coola sma ladersoffor och stiliga bord overallt. Stora vaxter och basta DJ'n ever ar pa. Nar vi bordar baten kliver 200 modellsnygga brudar pa. hogsta klackarna och kortaste klanningarna. cirka 100 stencoola killar. Dom minglar, vi bjuder pa cocktails och gratis drinkar. Efter ungefar en timma stannar baten till mitt i vattnet. En vattentaxi kommer glidandes och lagger intill baten. Inklivandes kommer sjalvaste Bruno Mars! wow! kandis kandis! ar inget storre fan av han... men anda! kandis kandis! Han glider in med sitt band och sin manager. Dom har en egen vipavdelning dar som sitter med utvalda 20 gaster. Dricker svindyrt dricka och njuter av livet. En annan gick ju runt till alla fina pinglor och coola karlar i mina fula arbetsklader och serverade. vi tjejer var eniga om att vi aldrig kant oss sa fula i hela vart liv. MEN vad gjorde det? Hade sjukt kul! Inte varje dag man har bruno pa jobbet. Inte nog med det. Vicky hade hand om vip avdelningen. Brunos manager bjod in hennes till efterfest. Dagen efter hade han en spelning, clara och vicky stog pa listan och fick en gratis konsert. dom blev aven inbjudna till brunos efterfest pa hans hotell. najs? jaaaa!

Jess, David, Clara, Vicky, Holly, Jag, Emedio och Felix pa jobbet.

vampirelove

Jag läser den fjärde av twiligtböckerna. Igen. Och igen. har säkert läst den 10 gånger nu. Är lite skeptiskt till att prova nytt då jag är dumstritigt övertygad om att det inte finns bättre böcker än Harry Potter serien och Twiligt. Varje gång jag läser harry potter, igen, så frågar pappa lite försiktigt om jag inte ska prova något nytt någon gång? det har han gjort sen jag var 13 år. saken är den att jag är lite mörkrädd. kan ju inte ens kolla på bäck. nöjjer mig belåtet med mina fantasyböcker.

Idag på jobbet! det dundrar in ca 30 tanter och gubbar babblandes på svenska! gubbarna halvspringer fram till baren och säger på det värsta engelskan jag nånsin hört "Känn Aj gett a béer plis" "and wajn" "gläs wajn". När jag tar en av tanternas tallrikar och hon säger thank you. Så svarar ja på Svenska, inga problem! alla i chock. En svensk! som jobbar här! Konstigt, att halva båten gått och blitt svensk. Visade sig att dom kommer åka runt i australien i 16 dagar. 10 av tanterna och gubbarna var från Örebro! Blev nästan lyriska när vi kom på det. En av tanterna var från Pålsboda och gick på alléskolan när hon var liten. världen i ett nötskal. örebroare på min båt? Fick även en upptadering om att ÖSK minsann vunnit sina två första matcher! Fick redovisa hela min livshistoria för dom. vi filurade på vem som känner vem i våra släkter. alla känner alla. Bondade lite med dom 30 tanterna och gubbarna. När dom klev av båten, lite runda om fötterna och fnissandes, skrek dom "heeeejdåååå Kumla!" "seees i Sverige". ett moment.


it's your own, your own, your own love that gets you where you wanna go

Att leta bikini dag två gick finnemang. åkte till Bondi junction - alla shoppoholicsars paradis. hade heldag med clara. shoppa, åt god lunch i solen och strosade runt. hittade en affär som heter Seafolly. bikiniletarnas paradis. köpte mig en bikini som var så dyr att det blev ett stort hål i plånkan. men vi blundar för. så värt.

ute på promenad kl 07 i morse och det var det bara 12 grader. frös. men solen skiner så snart ska ja upp på taket och läsa en bok. Sydney är underbart. njuter av varje sekund här.

Clara i Bondijunction
Bondijunction

It's winter darling

att försöka hitta bikini i landen bikini borde ju inte vara så svårt. att leta bikini dag 1 kan ju slänga sig i väggen. måste ha en ny. den jag har med mig köptes i Spanien 2006 på H&M. och underdelen har gjort sitt. underdelen är inte längre svart. och det är hål i den. inte så läckert kan jag berätta. Så, ut i Sydney. Efter en timmas letande där butiksmänniskor säger till mig när jag frågar VART har ni gömt alla bikinisar??!? "hehehe, darling, hehehe, it's winter soon darling, we don't have any this time of the year darling"." med en blick som säger " lilla blondin, vad försöker du med?". Jahaaa, vinter? för mig är det fortfarande sommar och jag vill faktiskt sola och bada NU med. Tillslut hittar jag en affär som heter "Surf'n sun". dom har bikinisar. dyra fina bikinsar. jag ser framför mig hur jag gör om den här bloggen till en modeblogg då jag lägger upp min nya fina bikini som bild. lyckligt tar jag med mig sjutton bikinisar till provhytten och tänker för mig själv att "HUR ska jag kunna välja bara en, alla är ju så finaaa". fan ta den tanken. I efterhand skulle jag vart glad om jag hittade EN underdel som passade min inte så lilla stjärt. INGEN av dom passade. den största storleken dom hade var för liten. när jag lite generat frågor tjejen i affären om dom har något större. så säger hon" Men visst kommer du i den där bikinin". ännu mer generat svarar jag att "neee det gör jag inte riktigt". Inga större bikininsar i det här landet inte. vafän. finns ju större stjärtar än min. Vart går dom? Hoppas att leta bikini dag 2 blir lite bättre. vilket världsproblem jag har.


Efter detta gick jag till Starbucks och köpte en tröst frappomochashino. när man beställer något där så ska dom ha ens namn att skriva på muggen. alltid lika spännande vad det blir för namn dom sätter på min mugg. MOA är konstigt för dom. Idag kollade kaffetanten på mig filurigt när jag sa Moa. hon vågade inte riktigt fråga igen. Så när min mugg var klar för att ropas upp tvekade kaffetant nr 2 och skrek sedan "Möööraaa". På min mugg denna gång stog det Mora. närmast hittils. 

Vicky & Felix på jobbet
Side Bar - vårt andra hem. ;)
Suchilunch. Suschi kan man minsann hitta i varje vrå. men inte bikinisar.
Bröllop på jobbet på en av båtarna.

Me and my drum

Yo!
Sitter och lyssnar på Me and my drum, Sarahs senaste hitlåt på spellistan. godkänd ;). Ikväll ska vi jobba på en V.V.V.I.P kväll. väldigt viktiga människor tydligen. har strykt skjortan hela dagen. har även vart uppe på vårt tak och solat, läst bok och löst massa korsord. i morse gick jag och clara till "Pankakes at the Rock". godaste frullen jag någonsin ätit. amerikanska tjocka pankakor, sirap, smör, äggröra, svamp. njutning på hög nivå.
Bild från Ann-Maries helikoptertur
Sydney

RSS 2.0