Adventure




saknar denna tos.

vart riktiga jag.

Sol i sinne


Hej.
Sol.
Underbart.

hittade en sten,

Forever young


Helgen har vart underbart! I fredags fyllde Clara 22. Jag och Elin gick och handlade tacos och presenter. pa eftermiddagen motte jag upp clara i hamnen for att ga till vart nya jobb (woho) och lamna in lite papper. Sen bar det hemmat for att laga god mat och korka upp vinflaskorna for att gora staden osaker igen! I lördags lag vi och solade hela dagen i var lilla park har utanfor. Igar var solen pa topp igen sa vi tog en buss till stranden och badade i timmar.

Idag skiner solen ocksa, jag och en granne ska snart ner till mitt nya jobb och kolla vad jag fatt for skift denna vecka. man far tydligen veta det veckovis. Pa onsdag ar det "australia day" , lite som en nationaldag har tror jag. Och det verkar vara en STOR grej. det ar flaggor i hela hamnen och ska vara olika jippon hela dagen. Det ar som en public holiday. Men jag hoppas att jag far jobba, man far massa mer betalt sanna dagar.

Imorgon kommer vara foredetta rumskompisar hem ett par dagar fran Melbourne. Hoppas dom inte glomt bort oss sa vi kan umgas lite.

Saknar er dar hemma.
xx


lagenheten


Har kommer lite bilder pa lagenheten, inte dom basta och inte jattestadat men...


Balkongrummet. tre som bor dar. inte jag.


trappen.


Vardagsrum.


vardagsrum andra hallet.



lilla toan.


Sen har vi ett rum till dar jag bor med tva stycken (ville inte ens ta kort i det rummet den dagen)
Sen har vi ett badrum med badkar, toa och dusch.



rain


Det ar det samsta sommaren nagonsin i australien. det regnar och regnar och regnar. Och idag, sa regnar det! Vi har fatt bedbugs i var lagenhet (tror vi). Sa vi har tvattat, skrubbat, sprayat ALLT ALLT i nagra dygn. Nojjigt. ackligt. men nu ar dom doda. Folk har flyttat ur lagenheten och det kanns tomt.

MEN allt det gor ingenting! Jag mar sa bra och ar sa nojd anda. det kan regna ett ar till och jag skulle anda vara glad.




Diskokulor på toan


Igår.
Vi gick ut. På Sydneys "hetaste" uteställe. Stureplan släng dig i väggen tusen gången om. Lite finare lite bättre är bara förnamnet på detta ställe: The Ivy in Sydney. smack. När man kommer in på stället är det som en liten stad. Matställen, pubbar, olika dansgolv. hissar som går upp lite överallt. vi betalar 10 dollar för att komma in på ett ställe inne på stället. Tar en hiss uppåt någonstans. Kommer ut på en underbar takvåning, som är som en enda stor pool, omringad av några barer. palmer. vatten. härligt ljus. musik. drinkar. värme. sjukt fint. Vi går på toa och inser att toan är så cool att vi börjar ta kort. toan var lika stor som ett av våra sovrum. Finaste mosaikväggarna och en DISKOKULA i taket. till och med stämpeln man fick på armen när man gick in var fin.

Idag.
Städdag. vår damsugare funkar inte. och har nog aldrig funkat. När man bor 6 pers på en pytteliten bostadsyta och när JAG är en av dom så är det inte så lätt att hålla ordning. ordning är inte vår grej. men nu har vi skrubbat varenda lite vrå. det glänser.


I'm not guilty


Jag är arbetslös och arbetssökande.
både clara och jag har fått ett provjobb på en båt. åh vad jag vill ha det jobbet. håll alla tummar ni kan hitta. nu ska vi ut och lägga oss i parken och sola och mysa. ikväll är vi överbjudna till våra grannar på fredagsölskalas!


Livet är gott!


Freedom and Its owner


Jag kallar mina rumskompisar the swedish house maffia. vi har som en liten familj som tar hand om varandra mer eller mindre omedvetet. vi tvattar, ater oandligt med pasta, motionerar, jobbar, soker jobb, handlar, har filmkvallar. jag ater pesto till allt. bonor med pesto. pasta med pesto. knackebrod med pesto. pestoperioden har borjat. Vi har en regel nar vi ar och handlar mat"cheapest thing that does not grows". eller natt. billigt ar bra. gratis ar battre.

det regnar och ar oversvammningar hogre upp pa ostkusten. manniskor har dott och flera ar forsvunna. det kommer bli varre idag. tur att jag bor dar jag bor och inte hogre upp. blir nog ingen ostkustresa for mig pa ett tag.

Jag har blivit hurtig. senaste veckan har jag vart sjukt rastlos. ar ju van vid att ha grejer upp over oronen att gora hemma. och nu gar jag bara runt och vantar pa att folk ska svara pa mina arbetsansokningar. sa, jag har blivit hurtig. utanfor var lagenhet ligger Parken hurtig. alla motionerar. jag springer runt runt runt den lilla parken och kanner mig som en av dom.

Idag verkar solen skina lite mer an vanligt. ska lagga mig pa var balkong och sola.


Waving flags



idag gick vi och väckte Max som bor i paradiset själv. Högst upp på en skyskrapa finns en pool och utsikt över hela sydney.


h


The sounds


Har vart jävligt effektiv en tid nu. Igår så klev vi upp med tuppen. Gick och skrev ut en miljon CV'n och lämnade in en miljon CV'n på tänkbara arbetsplatser.
Fjäskandets dag:

går in på ett café man aldrig vart.ber att få prata med chefen. presenterar sig. "hey how are you"  berättar att man bara ÄLSKAR kaffet och stämningen på just detta café och att man bara skulle ÄLSKA att jobba där. om och om och om igen. En pers.

Sen gick vi iväg för att ta vårt RSA. Responsible service of alcohol. 6 timmars kurs. lärde mig att ej servera minderåriga, ej ge folk för mycket alkohol och att alltid kolla ID. Vi klarade det och har nu ett RSA bevis på papper.

Idag vaknade jag igen med tuppen. Vi sa hejdå till Martin som är på väg till Nya Zeeland nu. Jag gick ut och sprang. JA, JAG SPRANG. JAG! två varv runt parken - 3 km. + styrka. Kan inte gå.

Sen så tog jag och Clara sparkcyklarna upp på stan och skrev på det längsta kontrakt jag någonsin skrivit på. Fick signa tusen gånger och läsa i en timma. Så nu bor vi offeciellt här. Vi bor på pappret 4 personer. Men utan papper så bor vi just nu 7. gangster.

Ikväll ska vi kanske gå ut och fira att vi blivit med lägenhet.

Over and out
Mosan




Vi ska hellre leva nu än efteråt


Nyår var topp! började här hemma med go middag och gick vidare upp på stan. Vid 12 slaget stog vi på en skyskrapa mitt i stan och hade världens utsikt över fyrverkerier. går inte att beskriva känslan.. underbart.

Senaste dagarna har vi tagit det lugnt. Var på Bondi Beach och massa kameragubbar sprang runt filmade in serien, funderade starkt på att bli lite livräddad där ett tag, bara för att få bli lite filmad i TV. men kom på att det inte var någon bra idé.

Igår hade vi lite hejdåfest för Martin och Tomas som flyttar ut denna vecka. Jag och Clara flyttar då officiellt in. Vi gick till en pub där det spelades biljard på högsta nivå. Jag skröt högt om min kära fars biljardtalanger. Jag överdrev lite och hävdade att han faktiskt ÄR Sverige bästa biljardspelare. Fick tillslut vara med i ett lag. dom trodde säkert jag ärvt lite av hans talang vilket jag absolut inte gjort tuvärr. Men VI VANN. varsinn öl i pris. stolt*

Idag regnar det
Ikväll blir det bio
Imorgon ska jag och clara gå på en kurs för att få jobba på ställen där det finns alkohol

xoxo

RSS 2.0