Dom slängde ut dig som en sommarkatt

Livet leker. Det är ganska läskigt att jobba natt. Jag är mörkrädd. Inte lättare när vår mekaniker berättar en läskig (alltid sann såklart) historia om något som hänt på farmen precis innan han åker hem. Folk har dött och sånt. Just nu är det bara jag Alice och Matt som jobbar runt omkring vår farm på nätterna. Igår så var det något eller något som spelade opera genom vår komradio hela natten. Räddast på farmen var vi. Operapersonen avslöjade aldrig vem han var. Får se om vi överlever natten... Igår såg vi också 10 vilda grisar på farmen. En stor gris. Typ som en ponnyhäst, var mamman. Sen hade hon alla sina barn. När en grismamma har sina grisbarn är hon tydligen extra tjurig så vi vågade inte lämna traktorerna. Sitter och väntar på att vår landlord ska komma hem från perth med all mat ja beställt. Sen blir det till att laga matlådor. ha det fint! Snart blir jag faster igen!

Some people just want it all


IKEA var ju nice. Kottbullar och sill. kopte aven skyddskor till jobbet. riktigt fula var dom. Igar akte jag, clara och tedde till beachen. sola och hade mys nagra timmar. Igar var det buschcampfest. borjade klockan 20.00 och alla somnade runt 0.00. vi ar nog lite slitna.

Idag sa var jag och en kille som heter Kobe lediga. Sa vi begav oss till narmsta stad 1 timme bort. Stad och stad. mer en gata med en pizzeria, ett cafe och ett apotek. yes. det ar nara havet. och ca hundra meter fran havet finns det sjukt stora sandberg. Jag och kobe ar skitnojda att hans lilla bil lyckas ta sig ut anda till sandbergen utan att fastna och skyndar oss att hoppa ur bilen for att borja klattra i sanden.

nar kobe stanger igen sin dorr sa inser han att han last alla dorrar och glomt nyckeln i bilen. vafan gor vi nu da? mitt i ingenstans bredvid ett sandberg, en 5 km till stan och inga mobiler. Bara att borja leka inbrottstjuv. Hade en halv centimeter glipa i ett fonster. sa vi lyckas dra bort en staltrad fran ett staket. monterar om staltraden sa det blidde en krok i ena anden. manga svordommar senare lyckas vi fa ut nyckeln ur glipan. highfive pa den och vi kanner oss coolast i stan. det mest spannande som hant har omkring senaste tiden. Gangsters for en dag liksom.

Vi klattrade upp i sandberget och akte Sandboard ner. Som en snowboard fast sand istallet. kan ju saga att ja kommer hosta sand i en veckas tid. Sen akte vi hem och skulle gora kottbullar och brunsas och lingonsylt. Men jag hade tappat bort min brunsas. Hittade den igen nar vi atit upp maten. surt apple.

I forrgar var det tva stora buschfires har omkring. Man sag dom pa flera mils avstands. Men det ar ingen fara. dom ar vana vid sant har tydligen. Som ni marker ar det inte SA mycket som hander har ute da jag skriver om mat och sand i ett helt inlagg.

Bilder kommer snart.

kom sa ska vi leva


Okej.
Ar erfaren traktorkorare. that's the shit at the moment. det enda jag gor om natterna. och om dagarna sa sover jag. Nar vi kommer hit sa var jag ett nervvrak. jag.ska.kora.en.traktor.utan.att.doda.nagot. Vi blir upphamtade av var chef och storbonde Drummond pa omradets enda bensinmack/roadhouse. Folj mig sager han och kor rakt ut i buschen. rod sand, trad och kangerus. charmigt stalle.in med grejerna i vart skjul. genomgang och pappersarbete.

Drummond borjar med att beratta att vi ska kora traktor.. inte bara traktor tydligen.. aven ett stort slap. vafan. nu bryter ja ihop. kan ju knappt kora min lilla skoda dar hemma ordentligt. Jaja, tanker jag. om nagot hander sa har jag ju tedde och clara i alla fall. bite me! for sen kommer Drummonds nasta mening. Han har satt Clara och Tedde pa dagshift. Jag ska jobba med en tysk tjej nattshift. Innebar att nar ja slutat mitt shift kl 07 pa morgonen, sager godmorgon godnatt till clara och tedde som tar over traktorerna 12 timmar igen. shit. Sen sa forklarar han for ungefar hur jobbet gar till.

Vi aker fore en stor brutal maskin som kor rakt igenom kilometerlanga raderna med olivtrad. massa pinnar i maskinen trycker ihop trader och skakar om det. oliverna aker upp genom maskinen och ut i ett stort ror pa sidan om brutala maskinen, i vart slap. Man kor cirka 2 km i timmen. Nar trailerna ar full ska man aka 9 km till ett plantage, BACKA in med slapet, och slanga av oliverna i en grej i marken.  Han sager att "it's easy, no worries!". "But you on the other hand..." och sa pekar han pa lilla mig som redan darrar om lappen. Jag ska ju hitta plantaget i morkret. kommer vara kolsvart. och farmen ar inte liten. nar jag val lamnar maskinen ska jag hitta en grind i south. south, north? shit. sen nar jag kommer tillbaka maste jag forsoka rakna ut vart tusan maskinen ar! wow. traktor, slap och lokalsinne ar inte riktigt min grej. Drummond sager " I promise you, you will get lost, it's normal!". mitt i ingenstans, ingen tackning pa mobilen och sen aka vilse. kandes ju tryggt.

Jag och drummond bestammer att ja ska flytta till det boende som Alice bor pa. For jag maste ju kunna ta mig till jobbet. 1 timma bort fran clara o tedde ska jag bo. fan. snacka om att ja var negativ till det mesta denna dag. Drummond kor mig till Alice. Hon forklarar for mig att hon ar tysk men har en italienares temprament i blodet. ok. good to know. Vi kor till jobbet. Drummond lovar mig att jag kommer fa traktortraning tills jag kanner mig trygg.

Blir utkord till traktorn och brutala maskinen. Tar over Claras traktor. Far aka med en gubbe som inte kan prata engelska i en kvart. Sen helt plotsligt blir alla stressade och maste gora nagot annat. Sa dom satter in mig i traktorn sjalv. visar vart jag gasar och bromsar och sager at mig att aka fore den brutala maskinen. 2 timmar var ja sjalv. utan overvakare som ser till att jag inte dodar nagot. gick bra, tror inte jag dodade nagot iaf. Jag hittade nastan helt sjalv. hade en larare som fick aka och hamta mig nagra ganger med bilen da jag kort at fel hall. men gick bra. Sa det var det. Fortsatter ungefar sa varje natt. en natt tog jag sonder ett dack. jahapp dar fick jag sparken tankte jag. 3000 dollar kostar ett dack. men det var tydligen inte mitt fel. sa i dagslaget ar jag erfaren. kan till och med backa runt horn. Ganska jobbigt med nattshift, har svart att sova. Men hoppas jag kommer in i det snart.

den har veckan ar det lite andra bullar. var brutala maskin behovs pa en annan farm. sa vi vandrar runt hela dagarna i solsken och fixar till traden. jobbigt att promenera 8 timmar. men annars valdigt soft. Igar jobbade jag forst dag, sen blev jag inslagd pa ett nattshift. Pa plantaget! for forsta gangen! Skulle ansvarade for produktionen. det skulle goras olivolja. efter ungefar en halvtimmas jobb sa lacker det ut ett TON oliver fran en av maskinerna. rakt pa golvet. precis nar hogsta chefen kommer in sa star jag dar med vatten och oliver upp till knana och sliter mig i haret. bara att skrubba. gillar plantaget mer. lite mer spanning dar.

Idag flyttade jag tillbaka till Tedde och Clara och unerbara buschcampet. Funkar nar jag jobbar dag. inte alla tycker om buschcampet. skitigt och man kan hitta alla mojliga djur om man vill. kolsvart om natterna och en mil till toan. men, vad jag trivs! underbar natur och vi har en underbar landlord. vi betalar 20 dollar per natt for boendet. hon tar inte ett ore sjalv. allt gar till att kunna bevara marken runt omkring. hon lever for naturen har. varje tisdag aker hon till Perth och storhandlar till alla 15 manniskor har. man far lamna in sin shoppinglista. dagen efter pa kvallen har man allt i kylen med sitt namn pa. Varje onsdag lagar hon mat at alla gratis. idag ar det onsdag och vi ska fa gryta!

I helgen ar vi lediga!!! ska bli sa skont! Och imorgon aker vi till IKEA for att inhandla svensk mat! fint.
Just nu forutom mig tedde o clara sa bor det, en skaning, tre franman, fyra estonier, tre tyskar och en asiat.

Nu ska jag ata gratismat och sen sova

Godnatt.





RSS 2.0