I dream away


Kom på mig själv att jag skriver väldigt ofta här. Men lika bra att passa på när man har tillgång till dator!

Idag är det nyår. Klockan är snart 16.00 här. Snart ska vårt nyårs firande börja!

igår åkte vi till en strand som heter Mandly beach. För att ta sig dit måste man ta en färja på 40 min. UNDERBART! man får se hela sydney från avstånd, åka under bron, operahuset, åka förbi massa fina öar. Soligt och varmt. Manly är tydligen som stockholms stureplan.. lite finare lite bättre. kände mig lite felplacerad.

När vi kom fram tjöt hajjalarmet för fullt. oh my oh my! dom skriker i högtalarna att det är sex hajjar som är farligt nära stranden och att dom ville helst inte vill att man ska vara i vattnet. dom sa också att "är ni så dumma att ni simmar ut så hämtar vi er inte om ni blir attackerade" woh nu vet man att man är i australien! vi pratade med en badvakt.. han sa att det alltid är hajjar runt manly beach men att dom aldrig kommer så pass långt in vilket var oroväckande. MEN JAG BADADE. FLERA GÅNGER. cool brud.

Idag har Martin i lägenheten lärt mig hur man bär tre tallrikar samtidigt. vilken verkar vara en betydande kunskap om man ska få ett jobb här. Kan bära tre tallrickar samtidigt i alla fall. utveckling.

Har vart väldigt effektiv idag. Fixat mitt skattenummer, vart på banken och fixat bankkonto.. och GISSA VAAD. sökte lite oseriöst olika jobb på internet. efter 5 minuter ringer det i min telefon! " Hey, are you looking for a job?"
"ööö yeeesss". Ska på intervjue på måndag klockan 10 på en restaurang. Önska mig lycka.

GOTT NYTT ÅR GOTT FOLK!!




Another day

lagger upp lite fler bilder.
gick inte att gora det igar.







Tomas, Martin, Elin, Clara


Bondi Beach


Bondi Beach

26 grader varmt + inga moln = heldag på Bondi Beach.
sjukt mycket folk.
jag är snart brun.



promenad i morse.




Sydney



Nu ar jag har. I Sydney. Kan inte riktigt farsta att jag ar framme och att mitt aventyr har borjat.
Flygresan hit gick valdigt bra! Hittade en flygkompis fran uppsala som jag holl ihopp med.

Val framme maste jag sett ut som en yr hona. Tar bussen in till stan kl 07.00. Mitt australienska nummer hade blivit salt. Sa jag fick ett nytt som inte kunde aktiverat forrens 24 timmar. hm... fick lana en framlings telefon och ringa Clara som gav mig addresen till lagenheten. Forsokte ta det billigaste alternativet och letade reda pa en stadsbuss som skulle ta mig till The inner west, wentworthparkroad in Glebe. Dar stog jag med hundra kilos packning pa ryggen och forsokte fa bussjavlarna att stanna. Icke. fick ga till central station och leta reda pa en taxi som korde mig fram till porten till mitt nya hem. 

Mitt nya hem ar valdigt fint. Just nu ar vi 8 personer som bor dar fram till 5 januari. Jag gick och handlade min mat for kommande manad. pasta, makaroner, pastasas, grot och morotter. Gick upp pa stan med Elin och herreeejissesss.... MELLANDAGSREA. I SYDNEY. DOM HAR ALLT I SYDNEY. forsta vilken plaga, att ga forbi affar efter affar som skriker 70 procent. men klarade dagen utan att gora av med reskassan. 

Har sovit 4 timmar pa tva natter, har nog varsta jetlagen som nagon nagonsin fatt. Somnade 4 inatt och vaknade 6. har gatt en langpromenad till det hostel jag sitter pa nu. 

jag ar valdigt trott. och det ar massa blandade kanslor. ar som ett kanslofreak som kan explodera narsom. maste sova. haha. 

om en timma ska jag och clara ivag och skriva pa kontraktet till lagenheten. stort. 


min utsikt idag pa vagen hit :)

Saknar er. 


 


here we go


nu så är det dags!
wiih.

do you know how fast we are?


när man går runt och sjunger "vaaa jaaa äää lyckligt,vaaa ja ää lyckli - låten" utan att tänka på det så är man patetiskt lycklig.
får lugna mig lite.

paper aeroplane - angus and julia stone

Nu är jag tillbaka till min verklighet igen! puh tack för det. jag svävar på små rosa moln igen.
.
Införskaffade mig också en ny frisyr idag hos Jenny! När min råttfärgade utväxt är ett faktum är det inte så lätt att övertyga någon att jag minsann är en ÄKTA blondin. När varannan person inte kan hålla sig och halvskriker " meeeh guuu vikken utväxt du haaar " . jajaja. Nu är jag återigen äkta blondin. Najs.
.
Igår. Plogningen i Ormesta tog en dags semester. Så min lilla gröna pärla stog bara och spann lite härligt i snön här och var när jag försökte ta mig till jobbet. Skulle börjat 8.00. Kom till jobbet 14.22. Snön är återigen mitt största problem här i världen. Och det problemet är jag ganska nöjd med om jag måste välja.
.
Idag sa sarah helt plötsligt "det här är sista gången jag sitter i din bil! buhuuuuu!"
Tror jag måste förklara för henne att resa och dö inte är samma sak

I wish I had a mango tree In my backyard


min lyckobubbla till värld jag haft senaste dagarna är bortblåst för ikväll.
alla svordomar i världen tillägnar jag detta

Mexico


Igår ordnade Josefine & Sarah en hejdåhadesåjävlabra-fest till mig! alla tiders! vilka härliga vänner man har. tur att jag hittat dom bästa.
.
Om två veckor sitter jag på ett plan mot värmen.
.
bästa låten i världen just nu: Gold fields - treehouse

John Mayer

I hate to see you cry lying there in that position
There's things you need to hear
So turn off your tears and listen
Pain throws your heart to the ground
Love turns the whole thing around
No it won't all go the way it should
But i know the heart of life is good
.
You know it's nothing new
Bad news never had good timing
Then the circle of your friends
Will defend the silver lining
.
Pain throws your heart to the ground
Love turns the whole thing around
No it won't all go the way it should
But i know the heart of life is good
.
Pain throws your heart to the ground
Love turns the whole thing around
Fear is a friend who's misunderstood
But i know the heart of life is good.
I know it's good.

Man must dance

Dagens lärdom:
Det är pinsamt att bli stoppad klockan 05.45 av en polis med blåljus för att man inte skrapat rutorna ordentligt. Det är även pinsamt att det på grund av detta skapas en liten härlig bilkö bakom människan som skrapar och skrapar. och polisbilen som blinkar och blinkar. den lilla människan får utskällning efter utskällning.
.
jävla snö

I have fever

tre veckor kvar idag.

fear no horses


familj bortrest i helgen.
vilket på något sett resulterat i att jag ska vara hästansvarig. JAG AV ALLA! JAG! JAG som är räddast i världen. Mina uppgifter är att kolla om dom är i stallet. ge dom hö och vatten. släppa ut dom. gå in i deras boxar och sånt. Jag har inte klivit in med så mycket som en tå senaste åren i stallet. och så beslutas det att jag, nu, denna helg, ska bli av med min hästrädsla.
.
Jag intalar mig själv att VÅRA hästar är världens snällaste (dom är faktiskt världens snällaste) I alla fall den ena som jag växt upp med, Loket. Men den andra.. säger sig ju på namnet: Liggist.
.
.
Vet inte varför jag är så jäkla fånig när det gäller hästar. Borde vara en sånhär världsvan hästbrutta som inte ens reagerar när en häst sparkar bakut eller trampar mig på tårna. Har funderar på det här många gånger och kommit fram till att min ridskoleupplevelse kan ses lite som ett trauma . gör en lista:
.
.
  • fick en häst som var allergisk mot saker så den hade ett eget stall (lääskiggt)
  • fick en annan häst som bet mig med jämna mellanrum
  • min stora idol på stallet som hade största hästen och en cool box blev sparkad när jag var där och ambulansen fick komma
  • en gång var min dumma häst irriterad på en fluga som flög ovanför sitt huvud. Jag kollade upp mot hästens huvud precis i rätt stund för att hästen ska slå sitt huvud i sin namnskylt. Den landade precis bredvid mitt öga. fick blåtira.
  • hyperventilerade så att jag fick åka till sjukhuset och andas i en påse
  • I samband med detta såg jag filmen Mannen som talar med hästar. Då några flickor är ute och rider med sina hästar i snön, hästarna halkar ner för en backe och blir påkörd av lastbil. Flickan inga ben och hästen blir rädd och galen. Kanske har lite fel om handlingen. men så uppfattade jag den.
.
haaaa.
håll tummarna nu '

Break even

Hittade detta klipp på youtube om min kusinvitamin. vilken exemplarisk elev!
http://www.youtube.com/watch?v=tDy6qNRjmf4
att surfa i staden 1770 är aldrig fel.
snart så.

Dirty sunshine

Jag hostar och låter som om jag druckit whisky sen jag föddes.
jag är sjuk.
så synd om mig ibland
igår kramade jag henke hejdå!
han åker iväg. börjar i Ryssland.
När han är hemma har jag åkt.
evigheternas evighet innan vi återigen får ses!
men guu så spännande för oss!
vi kommer att vara ensamma på andra sidan jorden helt själva.
det pirrar i min mage konstant nu.
när mitt huvud går på högvarv blandat med rejält magpirr så följs det av ett kraftigt migränanfall vilket gör att jag kan bli sängliggande ett dygn. vill ju inte landa i sydney och sen spendera nyår migränandes i ett mörkt rum. no no! dags att inhandla dunderkurer.

RSS 2.0